glas-in-lood in

dubbel glas

In onderstaande fotoreportage proberen wij u een kijkje in de keuken te geven van het inbouwen van glas-in-lood in isolatieglas. Zoals u ziet is het een enorm arbeidsintensief werk. Vandaar dat het ook circa 5 á 6 weken nadat wij het bij u hebben opgehaald.

 

Als één van de weinige glas-in-lood bedrijven in Nederland zijn wij erin geslaagd om glas-in-lood in HR-isolatieglas te monteren. Zelfs is het mogelijk om binnenkort HR ++ glas te maken door Argon gas toe te voegen in de spouw van het glas. 

Doordat wij het gehele proces in eigen beheer doen en wij in de loop van de jaren veel ervaring hebben gekregen hoe het te plaatsen, geven wij 5 jaar volledige garantie en de 5 jaar daarna afbouwend naar 10% in het 9e jaar. 

Ons werkproces

  • 1. Demontage bij u thuis

  • 4. Eventuele kapotte ruitjes vervangen

  • 7. Lood patineren (donker maken)

  • 2. Glas uit het lood halen in het atelier

  • 5. Glas weer in nieuw lood zetten

  • 8. In isolatieglas bouwen

  • 3. Grondig reinigen van het glas

  • 6. Alles stevig solderen

  • 9. Terug monteren in de woning

In onderstaande fotoreportage proberen wij u een kijkje in de keuken te geven van het inbouwen van glas-in-lood in isolatieglas: 

1: Het begin

's Morgens bij aankomst bij de woning zit het prachtige glas in lood nog als enkel glas in de woning. Hier gaat het gehele proces van glas in lood inbouwen in isolatie glas beginnen.

2: Glas-in-lood demonteren

Het begint allemaal met demonteren van het glas in lood door uiterst voorzichtig met een hamer en hakmes het stopverf weg te hakken. Hierna komt er ruimte om het glas in lood te verwijderen.

3: Glas in Lood reinigen

Na binnenkomst in ons atelier halen wij uiterst voorzichtig het oude glas uit het oude lood en leggen dit in een emmer met een reiniger om het glas weer brandschoon te krijgen. Dit proces duurt meestal 2 weken.

4: Opnieuw verloden

Nadat het glas helemaal schoon is gaan wij beginnen met het glas weer in het nieuwe lood te zetten. Hier ziet u ook het eind resultaat als het glas weer opnieuw in het lood is gezet

5: Patineren van het lood

Als het glas weer in het lood zit patineren wij het lood zodat het er weer oud uitziet. 

6: Glas-in-lood reinigen

Als het glas klaar is in ons atelier gaat het naar onze dubbelglas afdeling waar het glas in lood zorgvuldig wordt schoon gemaakt zodat het klaar is om tussen de twee ruiten gemonteerd te worden. Hiervoor gebruiken wij aan de buitenzijde 5 mm glas en aan de binnenzijde 4 mm HR glas.

7: Controle na schoonmaak

 

Als het glas gepoetst is gaat het op de lichtbak om de laatste controle uit te voeren zodat wij zeker weten dat het glas schoon in dubbelglas gaat.

8: Aanbrengen butyl

Nu het glas helemaal schoon is beginnen wij met de assemblage van het glas in lood in het isolatie glas. De afstandhouders voorzien wij met deze machine van de zo belangrijke butyl rand. Dit is echt essentieel voor een goede afdichting van het glas.

 

9: Montage in dubbel glas

Nadat het butyl op de af standhouders is gemaakt kunnen de glas in lood panelen in het dubbeleglas gemonteerd worden. Dit moet zorgvuldig gebeuren om stof en vuil geen kans te geven tussen de ruiten te komen.

10: Afkitten

Het glas in lood zit nu in het dubbele glas en moet nu nog worden afgekit.

Dit gebeurt met een Sika kit welke specifiek is ontwikkeld voor het maken van dubbelglas. Hierna moet de kit drogen en is het klaar voor de montage in uw woning.

 

11: Montage in houten ramen

Nadat de randafdichting van isolatie glas goed droog is kan het weer bij u gemonteerd worden. Hier ziet u hoe de ruiten in de houten ramen wordt gemaakt. Door de speciale manier van montage is de kans dat de ruiten lek raken klein. 

12: Eindresultaat

Hier ziet u het eindresultaat na het hele proces van glas in lood in isolatie glas bouwen. Van binnen is het nagenoeg onzichtbaar dat er een ruit voor het glas in lood zit. Indien u dit wenst kunnen wij de ruiten aan de binnenzijde voorzien van museum glas wat er voor zorgt dat het kleine beetje schittering nog minder zal worden.

Vragen na het zien van de foto’s? Laat het ons weten en neem contact met ons op!

Neem contact op